Over het evenement

Het Wateringse Veld Loopfestijn vindt voor de dertiende keer plaats op zondag 16 juni 2024. Het is een gezellig “hard”loopevenement dat met de diversiteit aan afstanden voor iedereen iets te bieden heeft. Mensen die zelf niet kunnen of willen meelopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen aanmoedigen!

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de nieuwbouwwijk Wateringse Veld en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarop onderweg veel te genieten valt!

Dit jaar kun je deelnemen aan de volgende afstanden:

 • 500 meter kidsloop
 • 2,5 kilometer kidsloop
 • Social parkrun (2,5 kilometer)
 • 4 buurten social run hardlopen (ongeveer 5 kilometer)
 • 4 buurten social run wandelen (ongeveer 5 kilometer)
 • 8 buurten social run (ongeveer 9 kilometer)

Voor alle afstanden krijg je:

 • Startnummer
 • Medaille
 • Digitale finish – en parcoursfoto’s
 • Water aan de finish
 • Toegang tot het Zomerfestijn
 • Na de loop een gratis pannenkoek

Bereikbaarheid

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden in parkeergarage Hoge Veld.  De start, de finish en het wedstrijdsecretariaat zijn allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaats. Deelnemers, supporters en toeschouwers uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Tevens kun je met de bus het evenement bereiken. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden in parkeergarage Hoge Veld. Dit is op loopafstand van de start/finish en het evenemententerrein. De Santiagosingel is niet toegankelijk voor verkeer,

Wedstrijdsecretariaat

Op het evenemententerrein in het Vlietpark is het wedstrijdsecretariaat. Hier kunnen deelnemers eventueel vragen stellen.

Tijdregistratie

Bij de social run maakt het niet uit wie als eerste over de finish komt, samen starten en uitlopen is wat telt.

Waterposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht voor alle deelnemers. Daarnaast is er op het parcours van de 4 buurten 1 waterpost en zijn er op het parcours van de 8 buurten twee waterposten. De locaties van de waterposten zullen later bekend gemaakt worden.

Medische post

Bij de start/finishlocatie op de Santiagosingel is een vaste EHBO-post en zullen er 2 teams van 2 EHBO’ers mobiel per fiets meerijden over het parcours tijdens de 4 en 8 buurten run.

Toiletten

De toiletten bevinden zich op het evenemententerrein aan de Santiagosingel. Deze locatie is toegankelijk voor deelnemers van het evenement en bezoekers van het Zomerfestijn.

Informatie voor bewoners

Op de dag van het Loopfestijn zelf zal er een aantal verkeersmaatregelen moeten worden getroffen om het Loopfestijn veilig te laten verlopen. Bewoners langs de route krijgen van ons informatie over de verkeersmaatregelen die we moeten nemen.

Massage

Heb je zin om voor of na de Wateringse Veldloop op zondag 16 juni te ontspannen van een professionele massage? Dat kan! Tijdens het evenement zullen er van 10:30 tot 13:30 uur 2 masseuses aanwezig zijn van Fysiotherapie Wateringse Veld om je spieren te verzorgen en je te helpen herstellen van je prestatie.

Je kunt kiezen voor een massage vóór de loop om je spieren op te warmen en klaar te maken voor de uitdaging, of voor een massage na de loop als cooling down om je spieren te laten ontspannen en pijnklachten te voorkomen.